Anania stachydalis - Notrinė flyktenija

     Notrinė flyktenija (Anania stachydalis) yra žolinių ugniukų (Crambidae)šeimos, plačiasparnių ugniukų (Pyraustinae) pošeimio drugys. 

     Drugių išskleistų sparnų plotis yra 23–25 mm. Lyginant su labai panašia ir kur kas dažnesne gimininga rūšimi Anania coronata, notrinės flyktenijos priekiniai sparnai yra trumpesni ir bukesne viršūne. Priekinių sparnų pamatinis fonas yra tamsiai rudas ar rusvas. Sparnų raštą sudaro neryškios banguotos skersinės linijos bei išsidėsčiusios balsvos ar gelsvos dėmės. Šviesios dėmės, esančios arčiau išorinio sparno krašto, yra palyginti vienodo dydžio ir taisyklingos formos – jos nesilieja link priekinio krašto į vientisą didelę dėmę (tai pagrindinis požymis, skiriantis nuo A. coronata). Užpakaliniai sparnai savo spalva atitinka priekinius sparnus. Juose esančios šviesios dėmės yra aiškiai perskirtos tamsių sparnų gyslų. Vikšrai yra šviesiai žalsvos spalvos su baltomis priešnugarinėmis linijomis bei šviesiais tarpsegmentiniais sujungimais. 

     Drugiai gyvena drėgnuose ir ūksminguose lapuočių miškuose, pamiškėse, krūmynuose bei upelių pakrantėse – ten, kur gausiai auga miškinė notra (Stachys sylvatica). Suaugėliai skraido nuo gegužės iki rugpjūčio mėnesio. Jie yra aktyvūs naktį, lengvai viliojami dirbtinės šviesos šaltinių, o dieną slepiasi ant apatinės augalų lapų pusės. Vikšrai yra oligofagai. Jie maitinasi notrų (Stachys) lapais iš apatinės pusės, pasislėpę pačių šilko gijomis susuktuose lapų vamzdeliuose. Užaugę vikšrai žiemoja šilkiniame kokone, kuriame pavasarį ir virsta lėliukėmis. 

     Notrinė flyktenija yra plačiai paplitusi visoje Europoje, o jos arealas rytuose tęsiasi iki pat Tolimųjų Rytų. Lietuvoje ši drugių rūšis aptinkama visoje šalies teritorijoje.