Acridotheres tristis - Paprastoji maina

     Natūraliai paplitusi Pietų ir Pietryčių Azijoje (nuo Afganistano iki Vietnamo). Tai vidutinio dydžio paukštis su tamsiai ruda nugara, juoda galva ir ryškiai geltonu lopinėliu už akių, geltonu snapu bei kojomis. Skrisdama ji išskleidžia sparnus, kurių galuose matomos ryškios baltos dėmės.
     Šie paukščiai yra visaėdžiai. Jie maitinasi vabzdžiais, vaisiais, nektaru, sėklomis ir dažnai maisto ieško netoli žmonių gyvenviečių, šiukšlynuose.
     Mainos pasižymi gebėjimu pamėgdžioti įvairius garsus, įskaitant žmogaus kalbą, todėl kartais auginamos kaip naminiai paukščiai. Jos yra labai triukšmingos ir bendruomeniškos.

     Nors savo tėvynėje jos yra įprasti paukščiai, daugelyje kitų regionų (pavyzdžiui, Australijoje, Pietų Afrikoje) Acridotheres tristis laikoma viena iš pavojingiausių invazinių rūšių. Ji agresyviai konkuruoja su vietinėmis paukščių rūšimis dėl perimviečių (ertmių medžiuose) ir maisto, todėl gali neigiamai paveikti vietinę biologinę įvairovę.