Argya affinis - Geltonsnapė strazdinė timalija

     Geltonsnapė strazdinė timalija (Argya affinis) yra žvirblinių paukščių (Passeriformes), lejotriksinių (Leiothrichidae) šeimos rūšis. Šią paukščių rūšį pirmą kartą moksliškai aprašė britų zoologas ir natūralistas Thomas Caverhill Jerdon 1845 metais. Pirmą kartą rūšis buvo aprašyta kaip Malacocircus affinis. Ilgą laiką rūšis priklausė Turdoides genčiai, tačiau po 2018 m. atliktų molekulinių tyrimų ji buvo perkelta į atgaivintą Argya gentį. 

     Kūnas vidutiniškai apie 23 cm (svyruoja tarp 21–23,5 cm). Uodegos ilgis: Siekia apie 9,6 cm. Kūno viršus yra pilkai rudas. Būdingas bruožas – šviesus viršugalvis ir sprandas, kurie ypač išsiskiria Indijos populiacijose. Gerklė ir krūtinė yra pilkos, su tamsesniais dėmėtumais ar „žvynelių“ raštu. Pilvas – šviesiai gelsvo ar rusvo atspalvio. Sparnai trumpi ir apvalūs, skrydis silpnas. Uodega ilga, jos galas paprastai būna tamsesnis, o pamatas – šviesiai pilkas. Snapas ryškiai geltonas, vidutinio ilgio. Suaugusių paukščių rainelė yra pieno baltumo arba melsvai balta. Tai vienas ryškiausių skiriamųjų bruožų lyginant su džiungline strazdine timalija (Argya striata), kurios akys tamsesnės. Kojos ir pėdos taip pat yra blyškiai geltonos spalvos. Patinai ir patelės išoriškai yra identiški. 

     Dažniausiai gyvena krūmynuose, soduose ir dirbamuose laukuose. Jie nėra baikštūs ir dažnai sutinkami netoli žmonių gyvenviečių. Šie paukščiai yra labai socialūs ir beveik visada sutinkami grupėmis po 7–10 individų. Paukščiai nuolat tarpusavyje bendrauja čiauškėjimu ir šaižiais garsais, ypač kai jaučia pavojų. Ši rūšis yra visaėdis paukštis, tačiau didžiąją jų raciono dalį sudaro vabzdžiai. Jos lesa vabalus, žiogus, vikšrus, skruzdes ir termitus, neretai sumedžioja vorus ar nedideles sraiges. Mėgsta ir uogas, smulkius vaisius (pvz., lantanos ar fikusų vaisius) bei nektarą iš tam tikrų žiedų. Kadangi jos dažnai gyvena šalia sodybų, neretai lesa virtus ryžius ar kitas maisto atliekas, paliktas žmonių.

     Tai endeminis Pietų Azijos paukštis, sutinkamas tik Indijos pusiasalio pietuose ir Šri Lankoje.