Copsychus fulicatus - Indinė kiauliukė

     Indinė kiauliukė (Copsychus fulicatus) nedidelis musinukinių (Muscicapidae) šeimos paukštis, plačiai paplitęs Indijos subkontinente.

     Paukštis yra maždaug 16 cm ilgio. Patinai pasižymi blizgančiomis juodomis plunksnomis, balta dėme ant pečių ir kaštoninės spalvos pauodegiu. Įdomu tai, kad šiaurinių populiacijų patinai turi rudas nugaras, o keliaujant į pietus jos tampa vis tamsesnės, kol pietinėse srityse paukščiai tampa visiškai juodi. Patelės yra pilkai rudos spalvos.

     Dažniausiai sutinkamos atvirose, sausose vietovėse, krūmynuose, uolėtose vietose bei netoli žmonių gyvenviečių. Jos dažnai bėgioja žeme aukštai iškėlusios uodegą. Lizdus suka uolų plyšiuose, sienų skylėse ar medžių drevėse. Lizdo vidų dažnai iškloja gyvūnų plaukais ir net gyvačių išnaromis. Deda 2–4 kiaušinius, kuriuos peri tik patelė. Maitinasi daugiausia vabzdžiais (ypač termitais, skruzdėlėmis, vabalais), tačiau kartais sumedžioja ir smulkių varlių ar driežų.

     Paplitusi Indijoje, Pakistane, Šri Lankoje, Nepale, Bangladeše ir Butane.