Žygis Paraeutrichopus pecoudi yra žyginių (Carabidae) šeimos vabalų rūšis. Šį vabalą 1954 metais pirmasis aprašė ispanų entomologas Joaquínas Mateu. Tai La Gomeros (Kanarai) endemikas.
Vabalas yra nedidelis, apie 10 mm ilgio. Jo kūnas blizgantis, juodas arba tamsiai rudas, o kojos ir antenos – šiek tiek šviesesnės, rausvos. Vabalo galva yra proporcinga, joje išsiskiria stambios, į priekį nukreiptos graužiamojo tipo burnos dalys (žandai) ir ilgos, siūliškos antenos. Prieškrūtinėlės (pronotum) skydelis yra lygus, jo šonai grakščiai išlenkti, o apatiniai kampai aiškiai išreikšti. Kieti antsparniai turi taisyklingas, gilias išilgines vagutes, kurios yra svarbus struktūrinis taksonominis požymis. Pagal entomologinius identifikacijos raktus, Paraeutrichopus gentį sudaro tik dvi žinomos rūšys: Paraeutrichopus pecoudi ir Paraeutrichopus harpaloides. Pagrindinis identifikacinis raktas, skiriantis P. pecoudi nuo giminingos P. harpaloides rūšies, remiasi vyriškos lyties lytinių organų (aedeagus) struktūra, kuri pasižymi unikaliu viršūnėlės išlinkimu ir profiliu. Taip pat šios dvi rūšys skiriasi antsparnių šoninių kraštų mikroskulptūra ir taškuotumu prie pagrindo. Žiūrint iš viršaus, vieta, kur priešnugarėlė jungiasi su antsparniais, pas P. pecoudi yra siauresnė ir lygesnė, todėl specialistai šį vabalą gali lengvai atpažinti net neatvėrę jo lytinių organų.
Šis vabalas gyvena tik La Gomeros saloje, specifiniame Raso de la Bruma rajone. Tai yra labai drėgni, kalnuose augantys senieji laurų miškai. Šiuose miškuose nuolat tvyro rūkas ir yra daug drėgmės. Vabalai laikosi po akmenimis, medžių nuovartomis bei storu nukritusių lapų sluoksniu (miško paklotėje). Kadangi rūšis yra labai reta ir gyvena mažoje teritorijoje, jos detalus gyvenimo būdas nėra aprašytas. Iš žyginių vabalų šeimos dėsningumų žinoma tik tiek, kad kaip ir dauguma žygių, šis vabalas yra plėšrūnas. Jis aktyviai medžioja tamsiuoju paros metu (naktį). Miško paklotėje jis gaudo smulkius bestuburius – kirminus, sraigutes ar kitų vabzdžių lervas. Tiksli informacija apie jo kiaušinėlius, lervas ar poravimosi sezoną mokslinėje literatūroje nėra dokumentuota.