Straubliukas Pycnodactylopsis tomentosa yra straubliukų (Curculionidae) šeimos vabalas. Tai yra tipinė Louwia pogenčio rūšis. Ši rūšis pirmą kartą buvo aprašyta entomologo Olofo Immanuelio Fåhraeus 1842 metais.
Ši rūšis aptinkama plačiame regione, apimančiame Šiaurės Afriką (Egiptas, Libija, Marokas), Kanarų salas, Artimuosius Rytus (Iranas, Irakas) ir Indiją. 2014 m. ji pirmą kartą buvo oficialiai užregistruota Pakistane, Sindo provincijoje (Taro dykumoje). Dažniausiai aptinkama aridiniuose (sausuose) ekosistemose. Pastebėta, kad Libijoje šie vabalai vasaroja po negyvų akacijų (Acacia tortilis) žieve.
Kaip ir kiti Cleonini tribos atstovai, šie vabalai pasižymi specifine straubliuko ir kūno sandara. Tai vidutinio dydžio vabalai, turintys tvirtą, pailgą kūną. Kūno paviršių dengia tankūs, trumpi pilkšvos arba smėlio spalvos plaukeliai ar žvyneliai. Kas padeda vabalui užsimaskuoti dykumų aplinkoje. Antenos yra alkūniškos (būdinga straubliukams), o kojos pritaikytos judėti biriu smėliu ar kibti prie augalų šakų. Genitalijų sandara yra pagrindinis kriterijus atskiriant P. tomentosa nuo artimų rūšių