Pycnonotus cafer - Raudonsturplis bulbiulis

     Raudonsturplis bulbiulis (Pycnonotus cafer) yra bulbiulinių (Pycnonotidae) šeimos paukštis, plačiai paplitęs Pietų Azijoje.

     Kūno ilgis apie 20–23 cm. Patinai sveria apie 36–59 g, patelės – 31–52 g. Patinai ir patelės išvaizda yra beveik identiški, nors patinai gali būti šiek tiek didesni. Galva blizganti juoda, su nedideliu, bet pastebimu kuoduku, kuris suteikia galvai kiek kampuotą formą. Nugaros ir krūtinės plunksnos yra dūminės rudos arba juodos spalvos su šviesiai pilkais krašteliais. Tai sukuria specifinį „žvynuotą“ raštą. Viršutinė pilvo dalis tamsesnė, o apatinė palaipsniui šviesėja iki baltos ar šviesiai pilkos spalvos. Sturplis (vieta virš uodegos pagrindo) yra baltas. Uodega juodai ruda, jos gale matoma ryški balta juostelė. Pauodegys ryškiai raudona, tai pagrindinis rūšies atpažinimo ženklas. Snapas juodas, šiek tiek lenktas. Kojos ir pėdos ruda-juodos spalvos. Jaunikliai panašūs į suaugusius, tačiau jų spalvos blankesnės. Galva ir krūtinė labiau rusvos nei juodos, o raudona dėmė po uodega gali būti rausva arba gelsvai ruda. 

     Tai triukšmingi, judrūs ir agresyvūs paukščiai, dažnai matomi parkuose, soduose ir dirbamuose laukuose. Natūraliai gyvena teritorijose nuo Pakistano iki pietvakarių Kinijos. Žmogaus dėka išplito daugelyje Ramiojo vandenyno salų (pvz., Havajuose, Fidžyje), Dubajuje bei Naujojoje Zelandijoje. Tai yra invazinė rūšis, įtraukta į 100 blogiausių invazinių rūšių pasaulyje sąrašą. Svetimose ekosistemose jie konkuruoja su vietinėmis paukščių rūšimis ir jas išstumia. Laikomi kenkėjais, nes niokoja vaisių (bananų, papajų), daržovių (pomidorų, pupelių) derlių bei gėlių žiedus. Padeda plisti kitiems invaziniams augalams, lesdami jų uogas ir platindami sėklas.