Baltabruvė skėstauodegė (Rhipidura aureola) tai nedidelis, judrus žvirblinis paukštis, priklausantis skėstauodegių (Rhipiduridae) šeimai. Ši rūšis plačiai paplitusi atogrąžų Azijoje – nuo Pakistano ir Indijos iki Tailando ir Vietnamo.
Paukštis yra apie 18 cm ilgio. Viršutinė kūno dalis tamsiai ruda, o apačia – balkšva. Ryškiausias bruožas – ilgas baltas „antakis“ virš akių ir plati, vėduoklės formos uodega su baltais kraštais.
Sutinkama retmiškiuose, soduose, krūmynuose ir pamiškėse, dažniausiai žemesnėse vietovėse. Pasižymi itin aktyviu būdu – nuolat skraido tarp šakų, kraipo irskleidžia uodegą, kad išbaidytų vabzdžius. Dažnai atlieka akrobatinius triukus ore gaudydama grobį. Susuka tvarkingą puodelio formos lizdą iš šaknelių ir žolės, sutvirtintą voratinkliais. Įprastai deda 3 kiaušinius.
Maitinasi skraidančiais vabzdžiais (musėmis, vabalais, skruzdėlėmis).