Mangrovinis kūdrinis garnys (Ardeola grayii) yra garninių (Ardeidae) šeimos paukštis.
Smulkus garninis paukštis. Kūno ilgis – 40–45 cm, atstumas tarp sparnugalių – 72–90 cm, sveria 230–270 g. Snapas tiesus ir stiprus, gelsvas su tamsiu (juodu) galiuku. Kojos įprastai žalsvai geltonos, tačiau veisimosi metu gali tapti ryškiai geltonos arba net lašišos spalvos (rausvos). Paukščio spalvinė gama priklauso nuo metų laiko. Ne veisimosi laikotarpiu kūnas atrodo pilkšvai rudas, išmargintas tamsiomis juostelėmis ant galvos, kaklo ir krūtinės. Tokia spalva tarnauja kaip puiki kamufliažinė apsauga pelkėse ar ryžių laukuose. Tik skrydžio metu pasimato balti sparnai, uodega ir pasturgis. Veisimosi laikotarpiu nugara tampa tamsiai ruda arba kaštoninės spalvos. Galvos ir kaklo plunksnos tampa šviesiai gelsvos arba smėlio spalvos, be dryžių. Ant pakaušio išauga ilgos, siauros baltos plunksnos, sudarančios savotišką „kuodą“. Patinai ir patelės išoriškai yra identiški (abu atrodo vienodai). Jaunikliai panašūs į suaugusius ne veisimosi laikotarpiu, tačiau jų krūtinės išmarginimas yra labiau dėmėtas nei dryžuotas.
Aptinkamas dumblinuose tvenkinių pakraščiuose, grioviuose, raistuose, ryžių laukuose, šalia upių, ežerų, mangrovėse ir potvynių ir atoslūgių zonose. Minta dumbliašokliais, žirgelių lervomis, žiogais, svirpliais, skruzdėlėmis, bitėmis, musėmis, vikšrais, sliekais, krabais, vorais, buožgalviais, varlėmis ir vėžliukais. Maisto ieško rytais ir prieš vakarą, pavieniai arba nedidelėmis grupėmis. Vidurdienį nuo saulės kaitros slepiasi šešėlyje. Veisiasi pavieniai arba nedidelėse kolonijose. Lizdus krauna medžiuose, krūmuose ir kituose augaluose, netoli vandens. Šakeles lizdui renka patinas, o krauna patelė. Lizdas 2 – 16 metrų aukštyje. Dėtyje 3 – 6 žydrai žali kiaušiniai. Peri abu tėvai. Inkubacija trunka 24 dienas.
Natūralus arealas apima didelę dalį Pietų Azijos. Pagrindinis regionas yra Indija, Pakistanas, Bangladešas, Šri Lanka ir Nepalas. Vakarinė riba siekia pietų Iraną, Omaną ir Jungtinius Arabų Emyratus. Rytinė riba siekia iki Mianmaro (Birmos). Aptinkamas Maldyvuose, Andamanų, Nikobarų bei Lakadyvų salose.