Geltonoji krasa (Crassa tinctella) yra plačiasparnių čiuopiklinių kandžių (Oecophoridae) šeimos drugių rūšis. Šią rūšį 1796 metais pirmasis aprašė vokiečių entomologas Jacobas Hübneris.
Išskleistų sparnų plotis 10–14 mm (kai kuriuose šaltiniuose nurodoma iki 16 mm). Priekinio sparno ilgis 5–7 mm. Priekiniai sparnai ventisi, vienspalviai, blizgūs, be jokio skersinių juostų ar dėmių rašto. Sparnų spalva varijuoja nuo ochrinės geltonos iki pilkai rudašonės ar gelsvai rudos. Užpakaliniai sparnai pilki arba tamsiai pilki, su šviesesniais, ilgais kraštiniais kutais. Galva ir krūtinėlė yra gelsvai ochrinės spalvos. Nuo labai panašios Crassa unitella skiriasi tuo, kad Crassa tinctella galvos ir krūtinėlės plaukeliai nėra tokie ryškiai oranžiniai ar kontrastingi priekinių sparnų fone. Žiūrint tam tikru kampu, sparnų paviršius turi švelnų metalo arba šilko blizgesį.
Ši rūšis ypatingą pirmenybę teikia seniesiems miško masyvams, kur gausu džiūstančių, pūvančių medžių bei rąstų. Dažniausiai aptinkama ant medžių kamienų, ypač gluosnių, ąžuolų ar kitų lapuočių, kurių žievė gausiai apaugusi kerpėmis. Per metus išsivysto tik viena generacija. Drugiai skraido pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje – daugiausia gegužės ir birželio mėnesius. Suaugę drugiai yra aktyvūs prietemoje ir tamsiuoju paros metu, juos vilioja dirbtinė šviesa (šviesos gaudyklės). Dieną jie dažniausiai slapstosi ant medžių kamienų ar tarp lapų. Vikšrai maitinasi po pūvančia medžių žieve esančiais audiniais, trūnijančia mediena arba kerpėmis, augančiomis ant gyvų ar džiūstančių medžių kamienų. Vikšrai prisitaikę gyventi specifinėse mikrobuveinėse, kur pakanka drėgmės ir organinės medžiagos, reikalingos jų vystymuisi bei žiemojimui.
Ši rūšis yra plačiai paplitusi didžiojoje Europos dalyje. Ji fiksuojama nuo Vidurio ir Šiaurės Europos (įskaitant Skandinaviją – Norvegiją, Švediją) iki Rytų Europos šalių. Rūšis nėra aptinkama Airijoje, Pirėnų pusiasalyje (Ispanijoje, Portugalijoje) bei didžiojoje Balkanų pusiasalio dalyje. Lietuvoje ši rūšis priskiriama prie retų arba lokaliai paplitusių naktinių drugių.