Strazdiniai (Turdidae) – yra gausi ir visame pasaulyje paplitusi žvirblinių paukščių šeima, kuriai priklauso nedideli ir vidutinio dydžio (nuo 11,5 iki 33 cm ilgio) miškų bei atvirų vietovių paukščiai. Jie pasižymi tvirtomis kojomis, pritaikytomis judėti ant žemės, ir lieknais snapais. Šeimoje išskiriama apie 194 rūšys (remiantis 2025 m. IOC duomenimis), paplitusios visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą.
Gyvena labai įvairiuose biotopuose, paprastai ant žemės arba medžiuose. Aktyvūs dieną, kartais sutemomis. Dauguma rūšių turi sudėtingas ir labai gražias giesmes, kurias naudoja teritorijai ginti ir partneriams pritraukti. Lizdus dažniausiai krauna iš žolių, šakelių, o kai kurios rūšys (pavyzdžiui, strazdas giesmininkas) lizdo vidų iškloja molio ar purvo sluoksniu.
Strazdiniai yra visaėdžiai. Dažniausiai jie maitinasi ant žemės, kur ieško vabzdžių, sliekų, sraigių, o rudenį ir žiemą noriai lesa uogas bei vaisius. Maisto ieško ant žemės, medžiuose ir krūmuose.