Žalvarniniai paukščiai (Coraciiformes) yra paukščių (Aves) būrys, kuriam priklauso vieni spalvingiausių ir egzotiškiausių pasaulio sparnuočių, tokių kaip tulžiai, bitininkai ir žalvarniai.
Labai maži ir vidutinio dydžio paukščiai. Smulkiausi yra todžių (Todus) genties paukščiai, kurių kūno ilgis 9-12 cm, sveria apie 5-7 g. Stambiausi būryje yra didžioji kukabara (Dacelo novaeguineae), kūno ilgis 41–47 cm, svoris 190–465 g ir didysis keršasis tulžys (Megaceryle maxima) kūno ilgis 42-46 cm, svoris 255–426 g. Tai labai įvairios išvaizdos paukščiai, dažniausiai ryškių metalo blizgesio margų spalvų. Neturi gūžio, o kojų 3 priekiniai pirštai suaugę pamatais.
Tulžiniai paukščiai neatsiejami nuo švarių upių, ežerų ar pakrančių. Jiems svarbūs statūs, molingi krantai, kuriuose jie išsikasa urvus lizdams. Žalvarniai ir bitininkai mėgsta atvirus kraštovaizdžius – ganyklas, stepes, miško aikšteles ar kirtavietes. Jiems reikia pavienių medžių ar elektros laidų, nuo kurių jie galėtų stebėti grobį (vabzdžius). Bitininkai dažnai įsikuria smėlio ar žvyro karjeruose, kur kolonijomis rausia gilius urvus. Daugybė egzotiškų rūšių gyvena drėgnuose džiunglių tankmėse, kur užima uoksus senuose medžiuose.
Dauguma šio būrio paukščių yra tropinių ir subtropinių kraštų gyventojai. Didžiausia rūšių įvairovė sutinkama Afrikoje, Azijoje ir Australijoje. Šiaurinėse platumose (įskaitant Lietuvą) gyvena tik nedidelė dalis rūšių, kurios yra migruojančios – rudenį jos skrenda žiemoti į pietus (dažniausiai į Afriką).