Nymphalidae - Pleštekės

     Pleštekės (Nymphalidae) yra didžiausia dieninių drugių šeima pasaulyje, kuriai priklauso daugiau nei 6 000 rūšių. Jie paplitę visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Šiai šeimai priklauso spalvingiausi Europos drugiai.

     Drugiai vidutinio dydžio ir stambūs, daugelis rūšių pasižymi ryškiais įvairių spalvų margais sparnais, tačiau jų apatinė pusė dažnai yra pilka arba ruda, primenanti sausus lapus, kas padeda pasislėpti nuo plėšrūnų. Antenos buožiškos. Nors visi vabzdžiai turi šešias kojas, pleštekių priekinė kojų pora yra trumpa su neišsivysčiusiomis letenomis. 

     Randami saulėtose miškų aikštelėse, pievose ir visur, kur gausu žiedų. Suaugėliai dažniausiai maitinasi nektaru, tačiau kai kurios rūšys pirmenybę teikia pūvantiems vaisiams, medžių sulai ar net dvėsenai. Vikšrai tamsūs, apaugę šakotais spygliais.